Marängtårta med hallongrädde och mjölkchokladtryffel

Snabb tårta som är lite som marängsviss

8 bitar
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
4 1/4 dl vispgrädde
250 g frysta tinade hallon

Garnering:
färska hallon och eventuellt lite hackad daim
mynta eller citronmeliss

Mjölkchokladtryffeln:
Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke.
Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, rör tills allt smällt och vispa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt en stund.

Hallongrädden:
Vispa resten av grädden lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.

Montering av tårtan:
Bred ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.

Toppa tårtan med bär, hackad daim och mynta.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.