Påskcupcakes

Cupcakes
120 g vetemjöl
180 g strösocker
3 g bakpulver
5 g bikarbonat
3 g salt
3 g vaniljsocker
60 g kakao (vill du ha vaniljcupcakes ta samma mängd vetemjöl i stället och dubblera vaniljsockret)
55 g ägg
120 g vegetabilisk olja
225 g hett vatten

Gör så här!

1 Sätt ugnen på 170 grader.

2 Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke.

3 Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt lite i taget av hett vatten och bland till en slät smet.

4 Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt. Fyll formarna till 3/4 med smet och grädde mitt i ugnen i 17-18 minuter. Prova med sticka att cupcakesen är genomgräddade, låt de svalna helt.

Tre förslag på topping:
Jordgubbsgrädde
3 dl vispgrädde
150 g philadelphia
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljpulver
400 g jordgubbar, i småbitar

Vispa vispgrädden hårt.
Vispa philadelphia, florsocker och jordgubbar i en separat bunke.
Blanda ihop grädden och philadelphian och rör i jordgubbarna.

Chokladglasyr:
140 gram mörk choklad (ca 55%)
50 gram socker
50 gram grädde
50 gram smör

1. Häll socker, grädde och smör i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ett par minuter.

2. Hacka chokladen i en bunke.

3. Häll grädde, smör och socker över chokladen och rör om till en slät smet.

4. Låt glasyren svalna till rumstemperatur. Spritsa sedan på cupcakesen och sätt dit ett par påskägg. Om du vill göra ett fågelnäste så använd en grästyll.

Cream cheese frosting
60 g smör, rumsvarmt
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g cream cheese
Några droppar valfri karamellfärg

1 Vispa smör, florsocker,vaniljsocker och citronsaft krämigt.

2 Vispa i cream cheese.

3 Färga din cream cheese frosting i olika färger med karamellfärg, men om du vill kan du även behålla den vit.

4 Bred eller spritsa frosting på cupcakes eller muffins och garnera med strössel eller blommor.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.