Påskcupcakes

Cupcakessmet
120 g vetemjöl
190 g socker
10 g bakpulver
40 g kakao
3 g salt
55 g ägg
120 g olja
225 g hett vatten

Cupcakessmeten enligt Roy Fares recept. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, kakao och salt. Rör i ägget och oljan. Tillsätt vatten lite i taget och blanda till en smet.
Fyll cupcakesformar till 3/4. Baka av i 170 grader. 15-25 minuter beroende på storlek på formarna. Prova med en sticka, som ska komma upp torr. Vill du ha vaniljcupcakes strunta i kakaon och ha i 2 tsk vaniljsocker i stället.

Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g philadelphiaost
ev karamellfärg

Blanda ihop alla ingredienser. Spritsa på de kalla cupcakes. Dekorera med valfri dekor. Till dessa hittade jag fina ägg i lösviktsgodishyllan. Vill du ha chokladfrosting så häller du i önskad mängd kakao.

Fredagsfika på väg till kund, minicupcakes och praliner.

 

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.