Pepparkakskladdkaka med lingonpannacotta

Recept 20 cm form
150 gr smör
2 ägg
3 dl socker
1 tsk mald ingefära
1 tsk kanel
1/2 tsk maken nejlika
1/2 krm bikarbonat
1/2 krm salt
2 dl mjöl

Smält smöret. Bland ägg och socker. Tillsätt smöret. Sikta i kryddor och mjöl, blanda noga. Grädda i 175 grader i ca 23-28 minuter beroende på ugn och form. Den ska fortfarande vara lite rörlig i mitten när den tas ut. Låt kallna.

Lingonpannacotta
2 st gelatinblad
4 dl grädde
1 dl socker
1 nypa vaniljpulver
1,5-2 dl frysta lingon, tina dem lite lätt.

Blötlägg gelatinet i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och vaniljpulver. Krama vattnet ur gelatinet och vispa för hand ner dem i den heta vätskan, tillsätt lingon. Mixa slätt med en stavmixer och sila blandningen i en bunke. Låt pannacottan svalna och stå till sig lite innan den hälls över kladdkakan. Ställ sedan kallt och låt stå några timmar.

Jag dekorerade med lingon och lite extra pannacotta som jag fryst i silkikonformar, har man inte det kan man spara lite pannacotta i ett glas och sedan spritsa ut på kakan eller bara dekorera med lingon och lite fint strössel.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.