Rabarberkladdkaka med råkräm

Ca 12 bitar
150 g smör
2,5 dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1,75 dl vetemjöl

Fyllning:
3 stjälkar rabarber, eventuellt skalade och skurna i bitar
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker
1 krm mortlade kardemummakärnor

Pajsmulor
100 g smör
2 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 nypa salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter.
Skala rabarbern om den är grov och skär sedan i bitar. Strö potatismjöl och strösocker över rabarbern och rör om.
Lägg ut rabarberbitarna på smeten. Strö över kardemumma.


Pajsmulor: Nyp ihop alla ingredienser till en smuldeg. Strö dem över rabarbern.


Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt den kallna i formen. Servera med vaniljsås eller glass. Nedan finns ett recept på råkräm som är snabbt och gott till kakan.

Recept från Lindas bakskola.

Råkräm
1 vaniljstång
6 st äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
3 dl grekisk yoghurt

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Vispa äggulor, strösocker och vaniljfrön ljust och fluffigt.
Vispa grädden fast och luftig. Blanda den med yoghurten och vänd till sist ner blandningen i äggsmeten.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.