Saffransskorpor med citron och kardemumma

50 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran
Rivet skal av 1 citron
1 krm nymortlad kardemumma
0,5 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Värm ugnen till 175 grader.
Rör rumstempererat smör smidigt tillsammans med socker.
Ta i ett ägg i taget.
Blanda i saffran, rivet citronskal, kardemumma och salt.
Blanda i bakpulvret i 1 dl vetemjöl och ha sedan i smörblandningen.
Häll på resterande mjöl tills det blir en bra hanterbar deg.


Dela degen i tre delar och forma till rullar.


Grädda i 20 minuter.
Låt längderna svalna en stund och skär sedan i sneda skorpor.
Vänd snittytan upp och lägg tillbaka på plåten. Rosta i 7 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
Sänk värmen till 100 grader och torka ca 1 h. Stäng av ugnen och låt gärna plåten stå kvar i ugnen.

Goda till kaffe eller glögg.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.