Sega jordnötskakor

Det här behöver du till ca 20 kakor (jag fick 24 färdiga kakor – alltså 48 st singelkakor):
400 g mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita (ett stort ägg eller två små)

Fyllning:
0,5 burk med karamelliserad kola
150-200 g salta jordnötter
200 g mjölkchoklad

Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan och rör ihop till en smet med äggvitan och sockret.

Spritsa eller klicka ut på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i mitten på ugnen ca 10-18 minuter. De ska vara lite sega i mitten.


Låt bottnarna svalna och rör ihop ingredienserna till fyllningen – rör ihop kolan med jordnötterna och lägg en kolaklick på en kaka och lägg sedan på en på toppen – som en sandwich. Ställ dem i kylen.

Smält chokladen och doppa en änden. Lägg dem på bakplåtspapper och låt dem stelna.

Recept från Jennys matblogg.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.