Semmelnachos ala Mr Cake

Sharing is caring.
Här kommer ett försök till årets nya semmeltrend: semmelnachos.

Nachos:
25 g jäst
2,5 dl ljummen mjölk
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk stötta kardemummakärnor
1 nypa salt
8 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Rör ut tillsammans med lite av mjölken och blanda sedan i resterande ingredienser förutom av mjölet som du tar lite i taget. Arbeta degen riktigt ordentligt, ca 10 minuter.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Ta upp degen och dela i 2 bitar.
Kavla ut varje bit till samma storlek som din plåt. Lägg över den utkavlade degen på bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel så att de inte fluffar upp sig.

Låt jäsa ytterligare 15 minuter och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 5-6 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i lagom stora trekanter.

Låt svalna helt. Servera med mandelmassa och vispgrädde.

Egengjord mandelmassa:
jag skållade och skalade mandlar och rostade dem sedan i ugnen i 200 grader tills de fått lite färg och började knäppa i dem. Sedan malde jag mandlarna i en kvarn, går utmärkt att köra i matberedare också.

Blanda sedan i lika mycket socker som mandel – väg dem.
Mortla kardemummakärnor och lägg i. Jag tycker det är gott med lite vanilj också. Ta sedan innanmätet från bullar och varm mjölk och blanda ihop till en lagom konsistens på mandelmassan. Smaka av så att det blir en bra balans. Här är lite mer specifika mått på mandelmassa. 

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.