Vegansk päronkaka

Fick denna tipsad av en kompis. Spontant låter veganska bakverk rätt tråkigt om man inte får använda smör och ägg men den här var riktigt bra – saftig och god! Rekommenderas varmt.

3,5 dl dinkel- eller vetemjöl
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 tsk malen ingefära
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl havredryck
1 dl neutral rapsolja (+extra för formen)
300 g päron (av fast form)
0,5 dl mandelspån
vallmofrön till formen

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt havredryck och olja. Rör till en jämn smet.
Dela och kärna ur päronen. Skär ett päron i fina tunna skivor, resten i mindre bitar.
Rör ner päronbitarna i smeten.
Olja en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och bröa med vallmofrön. Häll i smeten. Toppa med päronskivor i ett fint mönster. Strö på mandelspån.


Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter, kontrollera med provsticka att kakan är torr.

Recept från Ica.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.