Vit chokladkladdkaka med blåbär

Kladdkakans dag den 7 november – ska så klart firas med pompa och ståt. Eller åtminstone en nybakad kladdkaka. Här blev det en lite somrig variant med blåbär och vit choklad.

100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1,5 dl vetemjöl
2 dl blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ta av det från plattan. Hacka chokladen och låt den smälta ner i smöret. Vispa ihop ägg och socker, inte pösigt utan bara vända runt. Blanda i de torra ingredienserna. Vänd ner 1 dl blåbär. Häll smeten i en bakform med bakplåtspapper i botten. Strössla över resterande blåbär.
Skjuts in i ugnen.
Jag använde mig av frysta blåbär och fick då gräddningstiden till 35 minuter – vilket är länge för en kladdkaka. Har du färska blåbär borde tiden vara ca 20 minuter.
Låt kakan svalna och ställ sedan in den i kylen minst en timme.
Servera med lättvispad grädde, ha gärna i blåbär i grädden och vispa sönder så att du får en blå grädde. Vill du lyxa extra så ha med ytterligare färska blåbär.

Glad kladdkakedag på dig! <3

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.