ca 40 stycken små petit foursemlor 25 g jäst 2,5 dl ljummen mjölk 0,75 dl strösocker 0,5 tsk salt 0,5 dl kakao ca 8 dl vetemjöl 100 g rumsvarmt smör Ganache 150 g mörk choklad 1,5 dl vispgrädde 1 msk glykos eller honung. Smula ner jästen i en
-
-
En alldeles perfekt liten munsbit med smak av semla. 100 g rumstempererat smör 1,25 dl strösocker 1 äg 2,75 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 tsk kardemumma 1 krm salt
-
Hallonsemlan: Semmelkladdkakan: Chokladsemlan: Nachosemlan: Wrapen: Prinsess-semlan: Semmelwhoopies: Eller varför inte en av varje: Min favis är ändå en minivariant av originalsemlan.
-
150 g smör 1 dl strösocker 1 dl farinsocker 2 tsk vaniljsocker 1 ägg 1 tsk bikarbonat 4 dl vetemjöl 1 nypa salt 200 g vit choklad Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med
-
En kaka som är lite lik vaniljhjärtan, här med citrontouch. Om du ska göra till många så dubbla bara receptet och gör den i en långpanna och skär rutor av kakan. Mördeg: 225 g mjukt
-
Sharing is caring. Här kommer ett försök till årets nya semmeltrend: semmelnachos. Nachos: 25 g jäst 2,5 dl ljummen mjölk 100 g rumsvarmt smör 1 ägg 1 dl strösocker 1 tsk stötta
-
När Tankbar konfererade senast, var en gruppaktivitet att laga middagen. Goran och jag blev tilldelade förrätten och vi slog till på en grym rätt inspirerad av Miss Voons klassiker. Och
-
Receptet är gjort i en form som är 23 cm i diameter och räcker till ca 10-14 personer Pepparkaksbotten 150 gram pepparkakor 60 gram smält smör Mixa pepparkakorna i en matberedare eller
-
Saffransblandning: 0,5 g saffran 10 g kokande vatten 10 g strösocker Fördeg: 250 g mjölk 275 g mjöl 25 g jäst Saffransdeg: 250 g vetemjöl 100 g socker 5 g salt 100 g rumsvarmt smör
-
Saffranskolakakor, ca 50 st 200 g rumstempererat smör 1,75 dl strösocker 1 g saffran 3 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 2 msk ljus sirap 4,5 dl vetemjöl Garnering: hackad sötmandel