En oerhört dekorativ julgran gör du busenkelt genom att skära en bit kladdkaka, spritsa grön kristyr och dekorera med godis och strössel. Avsluta med en polkakäpp som stam.
-
-
Ca 40 st Ingredienser: 200 g rumstempererat smör 5 dl mjölk 50 g jäst 1 g saffran 1,5-2 dl socker 1 tsk salt 1 ägg ca 15 dl vetemjöl special 1 uppvispat ägg att pensla med russin Värm
-
Ingredienser för ca 25 bullar Fördeg: 5 dl mjölk 50 g jäst 1 g saffran (två påsar) 8,6 dl vetemjöl Deg 150 g rumstempererat smör 1,7 dl strösocker 2 krm salt 5,3 dl vetemjöl
-
Curd: 3 st clementiner juice och skal 1 st citron juice och skal 1,5 dl strösocker 50 g smör 1 msk maizena 2 ägg 2 äggulor Tvätta citronen och clementinerna och torka dem. Riv det
-
Kladdkakans dag firas med kladdkaka extra allt. Kladdkaka, ca 10 bitar 150 g smält smör 2 dl vetemjöl 2,5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 dl kakao 0.5 dl mörka chokladknappar 2 ägg
-
Det bästa av två världar, en skön kombo av chokladbollar och kladdkaka. Till ca 12 bitar 125 g smör 1 krm salt 3 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 0,5 dl kakao 1 dl kokos 1 dl havregryn
-
Kakor 170 g smör 100 g farinsocker 100 g strösocker 1 ägg 1 msk vaniljsocker 250 g mjöl 2 tsk majsstärkelse 1 tsk bakpulver 0,25 tsk salt Frosting 200 g rumstempererad färskost 250 g
-
14 st Vetedeg 30 g jäst 200 g mjölk (2 dl) 450 g vetemjöl (7,5 dl) 55 g ägg (1 st) 3 g salt (0,5 tsk) 5 g malen kardemumma (1 msk) 100 g rumstempererat smör 90 g strösocker (1 dl) Smula
-
100 g sötmandel 100 g smör 2 ägg 3 dl strösocker 1 2/3 dl vetemjöl Topping 200 g schweizernötchoklad 7 msk vispgrädde 1 msk smör Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln fint i en kvarn.
-
Snabb tårta som är lite som marängsviss 8 bitar 2 färdiga marängbottnar 150 g mjölkchoklad 4 1/4 dl vispgrädde 250 g frysta tinade hallon Garnering: färska hallon och eventuellt lite