En kladdkaka, räcker till ca 8 portioner 150 gram smör 100 gram mörk choklad, jag tar Marabous mörka 2 rumstempererade ägg 140 gram strösocker 75 gram farinsocker 2 tsk vaniljsocker 3 gram salt 80 gram vetemjöl Sätt ugnen på 180 grader. Sätt ett
-
-
Receptet räcker till en längd som ger 10-12 kakor, dubbel sats är att föredra 🙂 100 g mjukt smör 1 dl strösocker 2 msk ljus sirap 2,25 dl vetemjöl 0,5 tsk bikarbonat 1 tsk vaniljsocker
-
Tårtan räcker till ca 10 portioner. Den är väldigt mäktig, så en liten bit räcker. Börja gärna med kolasåsen då den tar lite tid. Oreobotten Spänn fast ett bakplåtspapper på botten av
-
Universalsås med många användningsområden. Smakar som knäck. Använd den på glassen, i cupcakes eller som fyllning i tårtor. Vill du ha en vanlig kolasås skippar du bara saltet och
-
Ca 14 st 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 50 g rumstempererat smör 2 tsk salt 0,5 dl ljus sirap 15-16 dl rågsikt Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen
-
Glutenfri, tunn tårta med spröd botten, smörkräm och flagad mandel. För fräschare ton på smörkrämen ha i zest från citron eller lime. Tårtbotten 100 g sötmandel 1,5 dl socker 4 äggvitor
-
Pressa en blodapelsin och mudla den tillsammans med en knippe myntablad. Häll upp i ett glas och toppa med Sprite. Vill du ha en alkoholfri drink är du klar annars fyller du i 4 cl rom.
-
Bullar, kardemumma och citron – bästa kombon! För ca 20 kringlor: Vetedeg 25 g jäst (ett halvt paket) 250 g mjölk (2,5 dl) 8 g grovstött kardemumma (1 msk) 70 g strösocker (3/4
-
4 äpplen 1 msk kanel 3 msk socker Topping: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 2 msk mjölk 3 dl havregryn 1,5 dl mjöl 0,5 tsk bakpulver 1,25 dl socker 2 tsk vaniljsocker en nypa salt 2
-
Mina söners favoritkakor. Biskvibotten: Till ca 20 st 200 g mandelmassa 0,5 dl strösocker 1 äggvita 150 g rumstempererat smör 1,5 dl florsocker 1,5 dubbeldaim 1 tsk vaniljsocker 1