Det bästa av två sorter 😉 Kladdkaka: 150 g smör 100 g mörk choklad 0.5 dl kokt kaffe 3 ägg 1 dl strösocker 1 dl muscovadosocker 1 dl kakao 2.5 dl vetemjöl 1 nypa salt Glasyr: 75 g smör 2 msk kaffe 3.5 dl florsocker 2 msk kakao 1.5 tsk
-
-
Idag är så klart en högtidsdag. Kladdkakan – världens bästa bakverk – efter kanelbullar 🙂 Det blir en hasselnötkladdis med chokladglasyr och en klick grädde Ingredienser:
-
Räcker till 8-10 personer 200 gram digestive 100 gram smör 100 gram cream cheese 1 ägg 2 äggulor 1 burk (400 g) kondenserad mjölk skalet från 1 lime 1 dl limejuice 1 tsk vaniljsocker
-
Till ca 20 st bullar 2,5 dl mjölk 25 g jäst 0,5 dl strösocker 1 ägg 1 tsk vaniljsocker 1 tsk kardemumma 1 nypa salt 75 g rumsvarmt smör 8-9 dl vetemjöl Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 1
-
Fick denna tipsad av en kompis. Spontant låter veganska bakverk rätt tråkigt om man inte får använda smör och ägg men den här var riktigt bra – saftig och god! Rekommenderas
-
Tårtbotten 3 ägg 2,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mjölk 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver en nypa salt Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker
-
Marängbotten 3-4 äggvitor 1 dl strösocker 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker Sätt ugnen på 80 grader varmluft. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt strösocker lite i taget och
-
Chokladbrownie med jordgubbs- och rabarbermousse toppad med jordgubbsgelé och dekorerad med smultronblommor och klöver. Browniebotten 80 gram smör 80 gram mörk choklad 100 gram socker 2
-
Citrontårtbotten 1 dl vetemjöl special 1 tsk bakpulver 1 dl potatismjöl 1 tsk vaniljsocker 4 st ägg 2 dl strösocker rivet skal från en citron Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ett
-
Chokladbotten 4 ägg 2 dl socker 1 dl potatismjöl 3 msk kakao 2 tsk bakpulver Sätt ugnen på 230 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa ägg och socker pösigt, i minst 5 minuter.