• 100 g extrasaltat smör 2 dl strösocker 4,5 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 3 msk kakao 2 ägg 1 tsk vaniljsocker 200 g mjölkchoklad Smält smöret och låt svalna. Hacka chokladen. Blanda de
  • 10-12 bitar Tårtbotten 330 g ägg (ca 6 st) 250 g strösocker (ca 3 dl) 90 g vetemjöl (ca 1,5 dl) 120 g potatismjöl (ca 1,5 dl) 7 g bakpulver (ca 1,5 tsk) Sätt ugnen på 200 grader. Lägg
  • En supergod curd som kan användas på samma sätt som lemoncurd. Jag använder den oftast som syrligt komplement i en tårta och oerhört gärna istället för marmelad på frukostmackan eller
  • Ca 24 bullar Deg: 4 dl mjölk 150 g rumsvarmt smör 50 g färsk jäst 1,5 dl strösocker 2 tsk nystötta kardemummakärnor 1 tsk malen kardemumma 0,5 tsk salt 10-12 dl vetemjöl 1 st ägg
  • Ultimata chokladmuffinsen från Roy Fares ca 10-12 stycken: 120 g vetemjöl (ca 2 dl) 180 g strösocker (ca 2 dl) 3 g bakpulver (ca 0,5 tsk) 5 g bikarbonat (ca 1 tsk) 3 g salt (ca 1 tsk)
  • Ca 24 st 50 g jäst 3 dl mjölk 1,5 dl strösocker 1 krm salt 1 tsk nymortlade kardemummakärnor 1 ägg 150 g rumstempererat smör ca 12 dl vetemjöl Fyllning: ca 2 dl vaniljkräm, från pulver
Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.