1 g gelatin (0,5 blad) 1 tsk mortlade kardemummakärnor 3 dl mjölk 2 dl vispgrädde 6 äggulor (120 g) 1,5 dl strösocker 1 nypa salt Blötlägg gelatinet. Mortla kardemumman. Koka upp mjölk, grädde och kardemumman och dra sedan från värmen. Vispa
-
-
Amerikansk pecan pie blev efterrätten till julkalkonen, till den serverades hemsnurrad kardemummaglass. Ljuvligt! Pajskal 3 deciliter mjöl 150 gram smör 0.5 tesked salt 0.5 deciliter
-
RECEPT Cheesecaken är bakad i en form som är 20 cm i diameter och den räcker till 10-12 personer. Mandelmusselbotten 100 gram mixade mandelmusslor 20 gram smör 20 gram vit choklad 1.
-
Recept 20 cm form 150 gr smör 2 ägg 3 dl socker 1 tsk mald ingefära 1 tsk kanel 1/2 tsk maken nejlika 1/2 krm bikarbonat 1/2 krm salt 2 dl mjöl Smält smöret. Bland ägg och socker.
-
RECEPT Knappt en liter glass Saffransglass 0,5 gram saffran + 1 msk socker 2,5 dl mjölk 2,5 dl grädde 20 gram glykos 100 gram socker 4 äggulor 1. Mortla saffran och socker och häll i en
-
Recept 18-20 cm form 100 gr smör 100 gr vit choklad 1 apelsin 2 dl strösocker 2 ägg 2 dl vetemjöl (120 g) Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form med löstagbar kant. Smält smöret i en
-
Busenkelt, supergott – om man gillar granatäpple – och nästan nyttigt julgodis. Du behöver: mörk choklad granatäppelkärnor, går bra med frysta men de färska är vackrare
-
4,5 dl vispgrädde knappt 100 g skumtomtar, skurna i mindre bitar Värm grädden i en kastrull på medelhög värme. När grädden är riktigt varm så lägger du i skumtomtarna och rör om tills
-
Till ca 40 kakor (20 dubbla och klara) 100 g rumsvarmt smör 1,25 dl socker 1 ägg 1 tsk bakpulver 2,5 tsk pepparkakskrydda 1 tsk vaniljsocker 3 dl mjöl 1,25 dl mjölk 1 krm salt
-
Lyxig saffranskladdkaka med vit choklad och syrlig lingongrädde till, eller om du hellre vill ha granatäpple så funkar det utmärkt. ca 8-10 bitar 150 g smör 200 g vit choklad 0,5 g