Ingredienser ca 40 skorpor – fast gör dubbel sats när du ändå håller på … 😉 100 g sötmandlar 50 g mörk choklad 100 g smör 1 dl socker 2 ägg 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk kanel och om du vill lite flingsalt på toppen Sätt ugnen
-
-
Snygga och goda kakor, win-win 200 g smör 1 dl strösocker 4,5 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao Mät smör och strösocker i en bunke. Rör ihop till en jämn smet. Tillsätt
-
Pajdeg: Rabarberkräm: Skär 500 g rabarber i bitar Mortlade kardemummakärnor Socker Potatismjöl Koka rabarber, strösocker och kardemummakärnor tills rabarbern mjuknat. Blanda ut
-
ca 50 st 200 g rumstempererat smör 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 5 dl vetemjör Garnering 1 dl strösocker eller pärlsocker några droppar röd hushållsfärg Sätt ugnen på 175 grader.
-
Här kommer ett recept på hemmagjorda salta pinnar. Variera smaksättningen och gör gärna ett gäng olika för trevligt tilltugg till fördrinken. 2 kokta kalla potatisar 100 g smör 1,5 dl
-
Om du vill göra dina bakverk extra fina dekorera med blommor. Viktigt att de inte är giftiga! Ovan är en cheesecake som jag dekorerade med skivade jordgubbar och smultronblommor. En
-
Världens bästa kombo måste ändå vara rabarber, jordgubbar och kardemumma. En paj för ca 6 portioner: 150 g smör 2 dl strösocker 0,5 dl sirap 3 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 0,5 tsk
-
Übersnabbt och gott tilltugg – så länge gästerna gillar getost i varje fall :-). Klart på 15 minuter. 16 snittar 4 st upptinade smördegsplattor 200 g chévre, 12 st små rundlar
-
Receptet gäller för 10 bitar Pajdeg: 75 g smör 0,5 dl florsocker 0,5 krm salt 2,5 dl vetemjöl 1 ägg Citronkräm: 2 citroner, skal och saft 2 dl strösocker 3 ägg 2 äggulor 100 g smör
-
Ca 12 bitar 150 g smör 2,5 dl strösocker 1 nypa salt 2 tsk vaniljsocker 3 ägg 1,75 dl vetemjöl Fyllning: 3 stjälkar rabarber, eventuellt skalade och skurna i bitar 1 msk potatismjöl 2