Chokladbotten 5 dl vetemjöl 5 dl strösocker 2 dl kakao 1,5 msk bakpulver 1 tsk salt 2 tsk vaniljsocker 2,5 dl mjölk 1 dl neutral olja 2 ägg 2,5 dl kokande vatten Cream cheesefrosting 150 gram rumsvarmt smör 160 gram florsocker 2 tsk vaniljsocker
-
-
En tårta för ca 14 bitar Mjuk pepparkaka 150 gram smör 3 ägg 270 gram socker 250 gram mjöl 1 msk kanel 1 msk ingefära 1 tsk mald kryddnejlika 1 tsk bikarbonat 150 gram fet filmjölk
-
Ingredienser: 25 g jäst 0,5 g saffran 100 g smör 2,5 dl mjölk 0,5 dl socker 6-7 dl vetemjöl 0,5 tsk salt Fritering och topping: 1 liter frityrolja socker att rulla saffransmunkarna i
-
Röd marsipan Pepparkaksdeg Vit choklad Kavla ut röd marsipan. Gör en rulle av pepparkaksdeg. Rulla in pepparkaksdegen i marsipanen. Doppa ändarna i vit choklad. Ta en ände i taget och
-
Ingredienser: 200 g vit choklad 1 dl vispgrädde 4 dl kokos rivet skal från en lime 0,5 dl krossad polkagris kokos till garnering Gör så här: Smält den vita chokladen i micro eller
-
Pepparkaksbotten 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk kanel 2 tsk ingefära 1 tsk malen nejlika 4 små ägg 2 dl strösocker 0,5 dl mjölk 1. Sätt ugnen på 250 grader och lägg ett
-
Ett klassiskt recept på gamla hederliga lussekatter. Knepet för bästa degen är rumsvarmt smör och att arbeta den länge. Ingredienser till ca 30 bullar 50 g jäst för söta degar 175 gram
-
I n g r e d i e n s e r : 150 gram rumsvarmt smör 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1,5 msk ljus sirap 1 dl skrädmjöl 2,75 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 g saffran ägg råsocker hackad
-
Om du vill ha smaken av lussebullar men inte riktigt hinner är dessa kakor det perfekta substitutet. Lussesnittkakor 100 g smör 1 dl socker 1 msk sirap 1 tsk bakpulver 1 msk
-
Ca 30 st Fyllning 150 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl florsocker 1 msk vaniljsocker Deg 1 g saffran + 1 tsk strösocker 50 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm 1 ½ dl strösocker ½ tsk