Kladdkaka och småkaka i ett. ca 12 st 225 gram mörk choklad, 60-70 procent 60 gram smör 1,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 2 stora ägg 2 dl farinsocker 1 tsk vaniljsocker om du vill ha i chokladknappar, nötter, marshmallows, nonstop,
-
-
ca 20 st 50 gram rumsvarmt smör 0,5 dl rapsolja 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk kanel 0,5 tsk hjorthornssalt 2,5 dl vetemjöl Garnering: pärlsocker Sätt ugnen på 150 grader.
-
Fika som en boss med världens godaste chokladpaj med spröd chokladmördeg, salt smörkola, chokladganache och så lite flingsalt som bryter av allt. Ca 10 bitar Pajdeg: 1 dl strösocker 3
-
Citrontårtbotten 4 ägg 2 dl socker 1 dl potatismjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker citronskal från en citron smör och mjöl till formarna Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla
-
Anslag: 3 ägg 2,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mörk 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 krm salt 1 tsk kardemummakärnor, mortla dem Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg,
-
Mina ägg håller sig strikt grafiskt i år. Med hopp om en skön ledighet. Allt gott!
-
En rolig avslutning på påskmiddagen är vit chokladmousse i äggförpackning. Chokladmousse: 150 gram vit choklad av god kvalitet 2 dl vispgrädde 1 dl kesella kvarg 10 % 1 ägg 2 tsk
-
Cupcakessmet 120 g vetemjöl 190 g socker 10 g bakpulver 40 g kakao 3 g salt 55 g ägg 120 g olja 225 g hett vatten Cupcakessmeten enligt Roy Fares recept. Blanda vetemjöl, socker,
-
Biskvibotten – jag fick ut 18 st biskvier som var ca 6 cm i diameter. 300 gram mandelmassa 2 äggvitor 0,5 dl strösocker Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till
-
Åh vad roligt det är att lära sig nya saker. Det här med choklad är ju en hel vetenskap och mycket kemi. I veckan gick jag en choklad och pralinkurs hos Magnus Johansson för att lära